Sommarläger 2021 information

27 juni, 2021 av Martin Green

Hej
Här kommer information om årets sommarläger. Som pandemi-läget ser ut nu och med de rådande restriktionerna har vårt scoutdistrikt nu gett oss klartecken på att vi får komma till Kragenäs i sommar vilket vi är så glada för! (Med reservation för att om pandeminläget förvärras och det kommer en avrådan från lägerverksamhet,då kan lägret komma att ställas in.)
 

Pandemin fortsätter och vi behöver alla hjälpas åt för att lägret  på Kragenäs skall bli trygg och rolig för alla. Vi försöker hålla avstånd och genomföra lägerprogrammet på kårnivå. 

Vad vi gör om någon blir sjuk: om någon får symptom som kan kopplas till covid ex förkylning, feber, diarre så behöver den personen åka hem från lägret. Vi kommer att kontakta er vårdnadshavare som skyndsamt behöver komma och hämta hem sitt barn. Medans vi väntar på hemtransport kommer vi att isolera den sjuka för att begränsa risk för smittspridning. Vårdnadshavare är ansvariga för hemtransport och står för kostnaden.  Det är också viktigt att alla deltagare är friska när vi reser till lägret, har man precis varit sjuk skall man ha varit symptomfri i 2 dagar innan lägret startar.
(Mer information om hur vi förebygger smitta finns i medskickat brev).

 

Deltagare: Vi är 82 scouter, ledare och föräldrar från Tynnered som åker med på lägret. De äldre scouterna (upptäckare, äventyrare och utmanare) åker på långläger söndag 25/7-lördag 31/7. De yngre scouterna (bäver och spårare) åker på kortläger tisdag 27/7 -lördag 31/7.

 

Kragenäs: Vårt fina lägerområde består av ängar, skog och hav. Vi bygger upp vår “by” på en del av ängen och bor i tält. Vi är utomhus hela tiden så lika viktigt som bra regnkläder och stövlar är att ta med keps och badkläder. Under dagarna gör vi olika aktiviteter och rör oss runt på området. Alla behöver därför ha med sig en liten ryggsäck för att kunna packa ner de saker som man behöver ha under dagen. (se vidare separat packlista).

 

Kiosk: På kragenäs finns en liten kiosk (glass, godis, läsk, märken mm). Den är kontantfri och det går endast att betala med swish eller med kort. Föräldrar ansvarar för att barnen har swish/kort för att handla i kiosken, ledarna kan inte ansvara för barnens pengar.
Upptäckare, äventyrare, utmanare får själva gå och handla i kiosken.
Eftersom bävrar & spårare oftast inte har bankkort/swish och inte heller får  gå själva till kiosken kommer vi ledare att gå med dem. Vi önskar därför att ni swishar 50 kr/ bäver, spårare till Jenny så kommer vi se till att de får möjlighet att köpa glass under lägret. Skriv glass “ditt barns namn” och swisha till 0737758509 (Jenny Larsson). Tack

Mobiler och laddning: Vi har inte tillgång till el i vår by. Vi kan lämna in mobiler/powerbank (märkta med namn) till en laddstation på området 1 gång/dag. Detta innebär att det är begränsad tillgång till laddning. Tynnereds scoutkår tar inte ansvar för några telefoner och kan inte garantera att scouternas telefoner blir laddade. 

 

Resa: Vi kommer att åka med egen buss till och från lägret. Vi hyr buss och behöver därför veta hur många som kommer åka med bussen. Bussen hämtar och lämnar vid scouthuset.
Packa ner en fylld vattenflaska i den lilla ryggsäcken som du kan ha på bussen.
Resan till lägret: samling vid scouthuset kl 8:30 

Söndag 25/7 Långläger Magnus (äventyrsledare) är bussansvarig (tel: 0703014306)

Tisdag 27/7 Kortläger Madelene (upptäckarledare) är bussansvarig (tel: 0738931758)

Hemresa: Vi är tillbaka vid scouthuset ca kl 15:45 lördag 31/7.

 

Lunchlåda: Alla som åker på långlägret (söndagen) måste ha med sig egen lunch som vi äter när vi kommer fram till lägret. (Det finns inga möjligheter att värma maten.)

 

Kontaktpersoner  före och under lägret: Täckningen är inte så bra över hela lägerområdet så får du inte tag på “din” ledare så ring någon av oss andra. Vi ringer er när det behövs.
Om ert barn ringer hem och är ledsen eller berättar något som vi ledare behöver veta så ring gärna oss så vi kan stötta barnen på plats.
Bäver: Thomas “Dojjan” 0709901548
Spårare: Jenny 0737758509
Upptäckare: Kattis 0708937334
Äventyrare: Magnus 0703014306
Utmanare: Martin 0708788248

 

Ändrade kontaktuppgifter, mediciner mm: Om några av de uppgifter ni lämnade  i samband med anmälan ändras eller om det är något annat vi behöver veta om ert barn inför lägret, så meddela oss detta. Detta kan ni göra på länken nedan  eller skriv ner och lämna till bussansvarig vid avresan. 

 

Extra information: Alla lägerdeltagare behöver svara på några frågor om buss, covid mm detta gör ni (vårdnadshavare) genom att logga in på: https://forms.gle/jrM8zY9oGye9LAG26

Svara senast 4 Juli.

 

Med somriga scouthälsningar från oss lägerledare

Dojjan Rickard Jenny Linus Malte Tove H

Madde Kattis Kalle Isaac Tove D Viktor

William Magnus Gusti Martin Tommy

 

Hej, du vårdnadshavare för en scout!

Tack för att vi har ditt förtroende att ge ditt barn en trygg och meningsfull fritid! 

Vi på Tynnereds scoutkår har jobbar hårt för att skapa goda förutsättningar för att våra scouter ska kunna vara med på roliga, utvecklande och smittsäkra aktiviteter.

Så här har vi tänkt inför sommarens läger på Kragenäs:

  • Hur vi håller god hygien: Vi kommer att påminna varandra om att tvätta händerna ofta. Vi tar med handsprit och bygger upp flera ställen i vår by där man kan tvätta händerna.

  • Hur vi hanterar maten: Vårt läger är ”all inclusive” vilket betyder att vi får vår mat centralt från lägret och sedan tillagar vi den själva i vår by. Det kommer vara ledare och föräldrar som står för matlagningen. Vi kommer att dela upp tiderna för maten så att inte alla äter samtidigt.

  • Hur vi bor:  Varje scoutkår får en del av lägerängarna som blir kårens ”by”. Vi kommer att få större område i år än vanligt för att kunna sprida ut oss och hålla större avstånd till varandra. Vi bor och sover i tält under lägret.

  • Hur vi organiserar aktiviteter på plats: Under vår lägervecka på Kragenäs kommer andra scoutkårer också vara på området och ha egna läger. Vi kommer att i största möjliga mån hålla avstånd till de andra kårerna och inte ha några gemensamma aktiviteter. Det kommer finnas platser där många scouter är samtidigt som tex vid badplats och toaletter. Vi kommer påminna varandra om att hålla avstånd och tvätta våra händer ofta.

  • Vad vi gör om någon blir sjuk: Om någon får symptom som kan kopplas till covid ex förkylning, feber, diarre så behöver den personen åka hem från lägret. Vi kommer att kontakta vårdnadshavare som skyndsamt behöver komma och hämta hem sitt barn. Medans vi väntar på hemtransport kommer vi att isolera den sjuka för att begränsa risk för smittspridning. 

Har du några frågor eller funderingar kan du höra av dig till någon av oss ledare.

 

Utrustningslista: 

Packa i ryggsäck eller en bra väska, inga lösa saker. Tänk på att vi åker buss packningen måste ”hålla ihop” under transporterna. Äventyrare och Utmanare kommer gå på hajk under lägret och måste packa i en ryggsäck som de kan bära själva. Bra att lägga saker i olika packpåsar så blir det lättare för scouten att hitta och hålla ordning på sina saker. Namna så mycket som möjligt gärna även med kårnamn (TY). Ta även med en liten ryggsäck att ha på bussresan samt under dagarna på lägret. 

Sova: Sovsäck liggunderlag  ev kudde ev påslakan
Kläder: strumpor underkläder T-shirt /linne shorts
Glöm inte  extra byxor varm tröja jacka regnkläder
regnkläder! badkläder gummiskor sandaler stövlar/kängor
sovkläder keps/solhatt mössa scoutskjorta
ev kårhalsduk
Toalettsaker: tandborste tandkräm tvål schampo
packa i necessär liten handduk hårborste myggmedel solskyddskräm
eller packpåse ev mediciner ev bindor
Matsaker:
packa i packpåse
2 djupa tallrikar mugg / kåsa bestick vattenflaska
(plast ej engångs) torkhandduk
Övrigt: badhandduk Papper/penna ficklampa sittunderlag
påse för smutstvätt kniv -om du har knivbevis liten ryggsäck
Om du har/vill: kamera bok kortlek /spel klocka
solglasögon gosedjur lägerbålsfilt sysaker

 

Viktigt!!! Långlägret: Ta med egen lunch  till första dagen (söndagen)

Det går bra att ta med lite godis, (ej nötter).

Tynnereds scoutkår ansvarar inte för personliga saker.