Sommarläger 2021

25 april, 2021 av kattis

Nu är det dags att anmäla sig till Tynnereds scoutkårs
sommarläger!

Om restriktionerna för covid ändras och det blir möjligt att genomföra ett läger kommer vi att åka till Kragenäs på sommarläger. Kragenäs är Göteborgs scouternas egna lägerområde som ligger i Tanums komun. Här finns fina lägerängar att tälta på, skogar att upptäcka och hav att bad i. Vårt läger Kragenäs 21 -all inclusive är för oss alla i Tynnered men samtidigt som oss kommer även andra scoutkårer ha läger på Kragenäs.

När vi är på lägret kommer vi att bo i tält och laga vår egen mat. På dagarna finns massa roliga saker att göra som spår, hantverk, bada, såpabandy, kanoter, hänga med kompisar, lägebål mm.

Även du som förälder är välkommen att följa med och hjälpa oss att göra en kanonvecka tillsammans med scouterna. Du kan hjälpa till att laga mat, vara badvakt, följa med scouterna på aktiviteter och mycket mer.

Lägertid:        Långläger:      Upptäckare, äventyrare, utmanare söndag  25/7 – lördag 31/7
Kortläger:      Bävrar,  spårare                    tisdag    27/7 – lördag 31/7

Avgift:

Kortläger:      Scouter: 1000kr                     förälder: 800kr                          Ledare: 700kr

Långläger:     Scouter: 1500kr                     förälder: 1200kr                          ledare: 1000kr

I avgiften ingår resa (komunal buss), mat och aktiviteter. För ledare & föräldrar ingår dock inte resan. Avgiften för föräldrar är något högre pga att vi inte kan söka lägerbidrag för icke kårmedlemmar.

Anmälan:

Alla som skall med på lägret anmäler sig  digitalt på: https://forms.gle/yMwAbGhZM188X2BX9

Lägeravgiften betalas in på kårens BG 965-7461

Sista dag att anmäla sig samt betala är 2021-05-13.  Anmälan är bindande.

I juni kommer vi att få besked från Göteborgsscoutdistrikt om lägret går att genomföra eller ej. Om lägret blir inställt betalar vi tillbaka hela lägeravgiften till er.

Mer information kommer till alla som skall med på lägret. Har du frågor vänd dig till din ledare eller till Kattis (kårordförande) 0708-937334 kattis@famgreen.se

Hälsningar ledarna i Tynneredsscoutkår

PS! Du som är upptäckare  eller äventyrare  som funderar på att åka med till
Holland nästa sommar (2022). För dig är det bra att åka med till Kragenäs
för att få den lägererfarenhet som kommer att krävas inför Hollandslägret.